Rectoria de Ramió
(Fogars de la Selva - La Selva)

Fogars de la Selva - Rectoria de Ramió i església de Sant Andreu (Foto: Albert Esteves, 2011)

Fogars de la Selva - Rectoria de Ramió, detall

Fogars de la Selva - Rectoria de Ramió, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Pla de Ramió, accés per un camí que surt de la rotonda d'Hostalric
L'antiga rectoria de Ramió és actualment una casa de colònies. Està situada al costat mateix de l'església de Sant Andreu, en un pla proper a la riera de Ramió. L'edifici degué ser construït o refet a començament del segle XVII. A la porta principal hi ha la data de 1619. Tanmateix, l a casa va ser ampliada i reformada cap a la fi del segle XIX o començament del XX. Fruit d'aquesta reforma és el cos transversal afegit davant la façana, una construcció de dos pisos, tots dos porticats, el superior amb cinc arcs de mig punt entre columnes i el més baix amb tres arcs rebaixats, remodelat modernament.