Can Joia
(Riells i Viabrea - La Selva)

Riells i Viabrea - Can Joia, detall finestra

Riells i Viabrea - Molí d´en Joia

Riells i Viabrea - Molí d´en Joia (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carretera de Breda a Riells
Aquesta és una masia ben curiosa. Es pot dir que és una masia del segle XVII amb una casa del segle XIX sobreposada, només en part, a l'edific antic, totes dues perfectament distingibles. La casa vella presenta portal adovellat de punt rodó i finestres amb llinda, brancals i ampit de pedra. Una d'elles té un detall esculpit a la llinda. La casa nova té també algunes finestres emmarcades amb pedra, potser reaprofitades d'una construcció antiga, i d'altres amb arcs de maó vist. A la façana lateral hi ha la casa dels masovers. I a l'altra banda de la carretera, un antic molí.