Can Xacris
(Arbúcies - La Selva)

Arbúcies - Can Xacris, galeria vora el riu (Foto: Albert Esteves, 2011)

Arbúcies - El Roquer i Can Xacris, a començament del segle XX

Arbúcies - El Roquer i Can Xacris, a començament del segle XX (Foto: postal antiga)

Situació Santiago Geli, 2
És un dels edificis senyorials més notables de la vila, al sector on es troben altres grans casals burgesos. Fa cantonada i està situat al costat mateix de la riera, on hi ha una galeria enjardinada sobre arcades i pilars, amb balustrada. L'edifici, refet a mitjan segle XX, està format per diferents cossos amb alçades diverses, un dels quals és una torre cantonera que li dona gran notorietat. Les teulades es caracteritzen pel seu destacat voladís sobre bigues de fusta. Hi ha diversos elements ornamentals de tipus clàssic, com el balcó central, la galeria o els escuts esculpits.