El Roquer
(Arbúcies - La Selva)

Arbúcies - El Roquer i Can Xacris, a començament del segle XX

Arbúcies - El Roquer i Can Xacris, a començament del segle XX (Foto: postal antiga)

Arbúcies - Jardins del Roquer, arbre monumental

Situació Dr. Santiago Geli, 1
Casal senyorial que té el seu origen remot al segle XIII, per una concessió del rei Jaume I. Possessió dels Roquer-Lambert, va passar posteriorment a la família Garolera. L'edifici actual, reformat l'any 1950 segons la data inscrita al rellotge de sol, és una gran mansió amb un cos central i dos laterals, precedida d'un porxo que fa de suport del gran balcó de la planta noble. La façana està embellida amb esgrafiats.

La casa va ser decomissada durant la guerra civil i va acollir nens madrilenys afectats pel conflicte.

Amb tot, el més remarcable són els jardins, visitables només un parell de cops a l'any, que compten amb arbres monumentals molt notables, com un cedre de l'Himàlaia o la magnòlia del Roquer.