Església de Sant Mateu de Joanet
(Arbúcies - La Selva)

Arbúcies - Joanet, església de Sant Mateu (Foto: Albert Esteves, 2011)

Arbúcies - Joanet, làpides a les escales de l'església

Arbúcies - Joanet, làpides a les escales de l'església (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Joanet
Església d'origen romànic, documentada l'any 942 com a sufragània de Sant Hilari Sacalm, condició que manté durant tota l'edat mitjana, fins al segle XV. De la primitiva església romànica no en resta cap vestigi visible. L'edifici actual és fruit d'una reforma i ampliació del 1619, a la qual s'afegí l'any 1890 un campanar de torre comunicat amb un pont a la rectoria. Consta d'una nau allargada, amb capelles laterals absis semicircular. La façana, molt austera, té portal de punt rodó i un ull de bou. A les escales que baixen a l'església hi ha diverses làpides antigues utilitzades com a graons.