Monument a Ramon Berenguer II
(Sant Feliu de Buixalleu - La Selva)

Sant Feliu de Buixalleu - Monument a Ramon Berenguer II

Sant Feliu de Buixalleu - Monument a Ramon Berenguer II (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Gorg del Perxistor
El comte de Barcelona Ramon Berenguer II, anomenat Cap d'Estopes, que governava juntament amb el seu germà, Berenguer Ramon II, va ser assassinat al lloc denominat el gorg del Perxistor el 5 de desembre de l'any 1082. Tot i que no es va poder provar, es va considerar que el magnicidi va ser instigat pel seu germà, conegut des de llavors com el Fratricida.

Per commemorar aquest fet va ser erigit, prop del lloc on va succeir, un monument commemoratiu, l'any 1982. Està format per quatre pilastres que simbolitzen la senyera catalana i un mur on s'hi pot veure l'arbre genealògic del casal comtal barceloní.