Capitell de Linyola
(Linyola - Pla d'Urgell)

Capitell Linyola

Capitell Linyola (Foto: Manel Gastón, 2010)

TipusCreus monumentals
Situació Església parroquial
En una capella de l'església parroquial hi ha un capitell o nus d'una creu de terme de començament del segle XVI que s'ha conservat gairebé de casualitat (va estar a punt de ser llençada als anys setanta perquè no se li donava valor). No se sap del cert on estava ubicada la creu (alguns autors creuen que era al cementiri).

El capitell allotja, sota un dosser, vuit figures de sants, algunes d'elles molt desgastades. Hi podem distingir sant Bartomeu, sant Joan evangelista, sant Andreu, Sant Antoni abat, sant Pere i una santa que podria ser santa Quitèria.

(Informació extreta de l'article de Joan Yeguas La creu de terme gòtica de Linyola)