Santa Maria de Mansolí
(Sant Hilari Sacalm - La Selva)

Sant Hilari Sacalm - Santa Maria de Mansolí

Situació Carretera d'Osor, a la banda esquerra, a uns 3 km del nucli
Situada a la riba de la riera d'Osor, prop de la Font Picant. Està documentada des de l'any 1038. Va ser parròquia independent durant el segles XIII i XIV, i de nou a la fi del segle XIX. Els marquesos de Monsolís (nom derivat de Mansolí) van construir en aquella època un temple nou, neoromànic, desaparegut als anys vuitanta del segle XX. L'església vella, ha estat restaurada però es troba abandonada i amb un difícil accés perquè no hi ha cap camí que hi arribi. És un edifici d'una sola nau , amb un cos més alt a la façana principal, amb portal adovellat i campanar d'espadanya.