Sant Pere d'Osor
(Osor - La Selva)

Osor - Església de Sant Pere, capella

Osor - Església de Sant Pere, capella (Foto: Albert Esteves, 2011)

Osor - Església de Sant Pere, campanar

Osor - Església de Sant Pere, campanar (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça de l'Església
L'església parroquial de Sant Pere d'Osor està documentada des de l'any 922, va ser refeta en estil romànic l'any 1125. Destruïda amb el terratrèmol de l'any 1427, va ser refeta a mitjan segle XV i reconstruïda de nou a la fi del segle XVIII (a la porta hi ha la data de 1798). Té una nau, amb capelles laterals, façana senzilla amb portal d'arc rebaixat i campanar de torre al costat del presbiteri.

De l'edifici romànic, que tenia una orientació diferent a l'actual, es conserva el braç meridional del creuer. S'observen clarament les arcuacions llombardes i un gran finestral de doble esqueixada (l'altra finestra és més tardana).