Capella de Sant Miquel de Maifré
(Osor - La Selva)

Osor - Sant Miquel de Maifré

Osor - Sant Miquel de Maifré (Foto: Albert Esteves, 2011)

Osor - Sant Miquel de Maifré (Foto: Valentí Fargnoli, c1930)

EstilRomànic
Situació Trencall a la dreta de la carretera el Pasteral-Susqueda, just abans del pont que travessa el Ter
Coneguda inicialment com Sant Daniel de Solerols (1067) i després Sant Daniel de Manfredi (1144), és una antiga església parroquial ubicada en un enclavament del terme d'Osor dins del de Susqueda.

Conserva l'estructura romànica, de planta irregular i absis semicircular. Des del segle XIV es coneix com a Sant Miquel de Maifré. L'edifici va ser reformat l'any 1616, data que figura a la llinda de la porta. Al segle XVIII va ser reformada de nou i és quan es degué afegir l'espadanya.

En l'actualitat es troba inclosa dins el recinte privat de la Fundació Font Picant.