Jutjats
(Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Boi de Llobregat - Jutjats

Sant Boi de Llobregat - Jutjats (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorBAAS Arquitectura (Jordi Badia)
Situació Carles Martí-Vila, 2-4
Aquest edifici exempt fou projectat el 2002 i construït el 2006. Es compon de tres cossos separats per patis interiors- en vertical- i de diversos pisos per a diferents funcions- en horitzontal-. Tot s'unifica en l'exterior mitjançant una sèrie de panells de formigó en diferents angles i distàncies, que ofereixen, a més, un ric joc amb la llum quan brillen amb el sol i un fort contrast entre la claredat interior i l'opacitat de fora. Segons els mateixos autors, els panells tenen, a més, una lectura simbòlica: volen recordar els llibres de lleis presents als despatxos d'advocats i notaris.

S'ha estudiat urbanísticament la situació de la construcció perquè faci d'element ordenador de la plaça.