Can Xiberta
(Vidreres - La Selva)

Vidreres - Can Xiberta (Foto: Ricard Vilà, 2021)

Vidreres - Can Xiberta, abans de la restauració

Vidreres - Can Xiberta, abans de la restauració (Foto: X.Caparrós-M.Serrano, Gencat.cat, 2005)

Situació Carrer d'Orient, 18
Edifici construït l'any 1862, propietat municipal des de 2005, que ha estat objecte de restauració recent per convertir-lo en equipament públic. Va pertànyer a la família Xiberta, industrials tapers algun dels quals va ser alcalde (Antoni Xiberta Codina -1873- Francesc Xiberta i Raig -1934-, aquest també diputat per la Diputació Provisional de la Generalitat -1931-).

La casa consta de tres pisos i una torratxa amb finestrals neoàrabs. Les finestres estan emmarcades amb maó vist. A la porta, molt senzilla, hi ha la data de construcció i el nom de Benito Jiberta.