Mas Flassià
(Vidreres - La Selva)

Vidreres - Mas Flassià

Vidreres - Mas Flassià (Foto: Xavier Caparrós, M.Serrano, Patrimoni GenCat, 2005)

Vidreres - Mas Flassià (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carrer de la Masia, Urb. Mas Flassià
Masia de tipus clàssic, de planta baixa, pis i golfes, bellament restaurada. Té un gran portal adovellat i finestres rectangulars emmarcades amb pedra, amb els ampits motllurats. A la façana posterior hi ha un finestral de tipus conopial, amb la llinda esculpida. Al rellotge de sol hi ha les dates de 1567 i 1967 (quan es va restaurar).

Tot i que l'edifici actual és del segle XVI, el mas està documentat des del segle XIII, quan es coneixia com Bellveí. Va estar sempre sota el domini dels vescomtes de Cabrera. El 1584 n'era propietari Baldiri Bellveí. El 1611 va passar per matrimoni a mans dels amos del mas Roure de Maçanet, i el 1824 als del mas Gelats de Santa Susanna. Va ser un restaurant fins als anys noranta del segle XX.