Mas Serra
(Avinyonet de Puigventós - Alt Empordà)

Avinyonet de Puigventós - Mas Serra (Foto: Albert Esteves, 2011)

Avinyonet de Puigventós - Mas Serra, vista posterior

Avinyonet de Puigventós - Mas Serra, vista posterior (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Veïnat de Tres Cases
Important masia situada al veïnat de Tres Cases, molt a prop del mas Bosc. Té un bell portal adovellat on hi ha un escut amb la data de 1526. Al seu damunt podem veure un finestral renaixentista amb columnes jòniques i timpà triangular amb petxina al frontó. Al seu costat hi ha una finestra semicircular lobulada. La resta són finestres de llinda recta, algunes amb guardapols. El pis superior va ser modificat en la restauració. Conserva però la base d'un matacà defensiu refet amb maó vist. A la part esquerra, darrera la façana, hi ha una torre de defensa de planta rectangular.