Església de Sant Julià
(Llers - Alt Empordà)

Llers - Església de Sant Julià, mural

Llers - Església de Sant Julià, mural (Foto: enviada per Josep Ministral)

Llers - Església antiga, destruïda l'any 1939

Situació Carrer de l'Església, 22 - Plaça Major
L'església parroquial de Sant Julià, documentada des del segle XI, havia estat reedificada al segle XVIII. Convertida en polvorí durant la Guerra Civil, va ser volada l'any 1939, i l'explosió va destruir gran part del nucli antic. L'església actual, construïda després de la Guerra, es va alçar al Poblenou de Llers, un barri de nova planta situat a migdia del poble.

L'edifici, de caràcter historicista popular, compta al seu interior amb pintures murals de l'artista empordanès Josep Ministral (1994). Al costat de l'església hi ha l'edifici de la rectoria.