Ermita de Sant Nicolau
(Ordis - Alt Empordà)

Ordis - Sant Nicolau

Ordis - Sant Nicolau (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Veïnat de Sant Nicolau, camí vell d'Ordis
Allunyada del poble, al conjunt de masies esparses que formen el veïnat de Sant Nicolau, hi ha l'ermita de Sant Nicolau, un edifici romànic que, segons Francesc Montsalvatje, podria haver estat la primera església parroquial d'Ordis.

És un temple de nau única coberta amb volta apuntada i capçada amb absis semicircular. A la façana de migdia hi ha la portada, senzilla, amb dues arquivoltes de mig punt degradades. Al frontis hi ha restes d'una espadanya d'un so, ull. L'aparell és fet amb carreus ben escairats i alineats en filades regulars. Es considera bastida al segle XII.