Ermita de Santa Maria de Pols
(Ordis - Alt Empordà)

Ordis - Santa Maria de Pols

Ordis - Santa Maria de Pols (Foto: Albert Esteves, 2011)

Ordis - Santa Maria de Pols (Foto: A,Martínez - Patrimoni.Gencat, 2009)

Situació Veïnat de Pols
Al costat del Mas Casals, prop del petit nucli de Pols, hi ha una ermita dedicada a santa Maria, probablement d'origen romànic, que al segle XV ja era en estat ruïnós. L'edifici actual és de començament del segle XVI, tot i que manté les formes típicament romàniques. Durant el segle XIII hi residí una comunitat de donades que depenia del monestir de Sant Feliu de Cadins.

Consta d'una sola nau de planta rectangular, coberta amb volta de llunetes i teulat a dues aigües, absis semicircular i campanar d'espadanya. La porta és de mig punt, adovellada.