Castell d'Argimon
(Riudarenes - La Selva)

Riudarenes - Castell d'Argimón (Foto: Albert Esteves, 2011)

Riudarenes - Castell d´Argimón

Riudarenes - Castell d´Argimón (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Al costat del Santuari (Camí que surt de la ctra. de l'Esparra)
Situat dalt d'un turó des d'on es domina tota la vall de l'Esparra, el castell d'Argimon (castro Argemundo) està documentat des de l'any 925. Estava sota el domini de la família Cabrera i n'eren castlans els Xetmar (segles II i XIII) i posteriorment els Vilademany. Va ser destruït pel rei Joan I l'any 1367. El seu solar és ocupat en gran part pel santuari d'Argimon.

De l'antic castell en resta una torre quadrangular situada a la part més alta del turó, alçada damunt la roca. Originalment deuria tenir tres plantes, amb accés des del nivell intermedi. Aquest està cobert amb una volta de canó que es conserva en gran part. Exteriorment es veuen dues finestres, una d'elles tapiada, i nombrosos encaixos o espitlleres. El carreuat és irregular excepte les cantoneres, que estan ben treballades. És obra dels segle XII o XIII.