Sant Martí de l'Esparra
(Riudarenes - La Selva)

Riudarenes - Sant Martí de l'Esparra (Foto: Ana Valverde, 2024)

Riudarenes - Sant Martí de l'Esparra, abans de l'esfondrament

Riudarenes - Sant Martí de l'Esparra, abans de l'esfondrament (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació L'Esparra
Necessita intervenció urgent
Documentada des de 1169, època en la qual depenia del monestir de Sant Pere Cercada. L'edifici actual, que es troba en força mal estat, va ser construït entre 1884 i 1904. És un edifici molt auster exteriorment, amb finestres ogivals i porta d'arc carpanell. A la banda dreta del frontis hi havia, fins a l'any 2020, un campanar de torre, de planta quadrada.

El temporal Glòria, l'any 2020, va esfondrar el campanar i la coberta de l'església, que ja estaven molt malmesos. L'església formava part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i era considerat bé cultural d'interès local, però l'any 2024 s'ha descatalogat.