Església de Santa Cecília
(Terrades - Alt Empordà)

Terrades - Santa Cecília

Terrades - Santa Cecília (Foto: Albert Esteves, 2011)

Terrades - Santa Cecília (Foto: Eloy Guirao, 2018)

Terrades - Santa Cecília, edifici romànic destruït

Terrades - Santa Cecília, edifici romànic destruït (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Terrades - Santa Cecília, edifici romànic destruït (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1920)

AutorJoaquim Vilaplana
Situació Plaça d'Espanya
Documentada des de 983. L'edifici romànic dels segles XII-XIII, un edifici de tres naus i tres absis, amb el frontis reformat el 1710, va ser destruït l'any 1939. Igual que al veí poble de Llers, l'església s'havia transformat en un polvorí i va ser volat per les forces republicanes durant la retirada. Amb l'església es va perdre gran part del nucli antic. A les fotografies antigues en podem veure el seu aspecte. El 1954 es va construir un temple de nova planta d'escàs interès arquitectònic.

Al Museu Diocesà de Girona es conserva un batent de la porta romànica, amb una bella ferramenta.