Panteó de Josep Pertegás
(Vila-sana - Pla d'Urgell)

Vila-sana - Panteó Pertegàs

Vila-sana - Panteó Pertegàs (Foto: Joan Yeguas)

Situació Cementiri de Vila-sana
Al cementiri de Vila-sana hi ha un panteó modernista amb la inscripció AQUÍ REPOSAN / LES DESPULLES DE / JOSEPH / PERTEGÁS/ LÓPEZ / MORÍ LO DIA 23 DE / MAIG DE L’ANY 1909.

Segons indica Joan Yeguas i Gassó en un documentat treball, Josep Pertegás López era natural de Vinaròs, vivia a Barcelona i tenia una segona residència a Vila-sana (cal Senyor).

El panteó llueix una ornamentació típica del Modernisme d'arrel goticista, amb un arc ogival, dos pinacles i una creu ressaltats amb relleus de temàtica vegetal. El medalló central, amb la imatge de Sant Josep i el Nen Jesús, sembla seguir, tal com indica Yeguas, l'estil de Joan Llimona