Capella de Sant Jordi
(Maçanet de la Selva - La Selva)

Maçanet de la Selva - Capella de Sant Jordi (Foto: Albert Esteves, 2011)

Maçanet de la Selva - Castell de Torcafelló 0

Maçanet de la Selva - Castell de Torcafelló 0 (Foto: Taller d'Història de Maçanet, 1992)

Situació Turó de Sant Jordi
Al mateix indret on s'alçava el castell de Torcafelló, enrunat a partir del segle XIV, es va construir sobre les seves restes una capella de planta rectangular, volta apuntada, portal adovellat i campanar d'espadanya.

A mitjan segle XIX, donada l'alçada de l'emplaçament, es va voler utilitzar com a torre de telegrafia òptica i es va sobrealçar, tal com es pot veure en l'actualitat. Pocs anys després es va abandonar el servei i caure en decadència fins a la seva restauració impulsada pel Taller d'Història de Maçanet de la Selva, entre els anys 1988 i 1997.