Can Júria
(Maçanet de la Selva - La Selva)

Maçanet de la Selva - Can Júria

Maçanet de la Selva - Can Júria (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Veïnat de Estany, 50
És una de les masies més interessants del terme. De planta basilical, amb el cos central més elevat, es caracteritza pel seu portal de grans dovelles, amb un escut heràldic a la clau i el seu finestral principal. És una finestra renaixentista, poc freqüent a la comarca, emmarcada amb dues pilastres estriades que sostenen una cornisa a mode d'entaulament, damunt del qual hi ha uns originals relleus amb un escut al centre. Sota la cornisa hi ha una inscripció i la data de 1556. A banda i banda de la finestra principal n'hi ha dues més de tipologia gòtica.