Mas Dot
(Maçanet de la Selva - La Selva)

Maçanet de la Selva - Mas Dot (Foto: Albert Esteves, 2011)

Maçanet de la Selva - Mas Dot, pou

Maçanet de la Selva - Mas Dot, pou (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Veïnat de l'Estany
Està documentat l'establiment d'aquest mas l'any 1301 per part de la família Dot, que en fou propietària durant tres segles. Antigament, a la part del darrera de la casa hi havia un estany, que la separava de Can Júria. Per anar d'una casa a l'altra s'hi anava en barca.

L'edifici que ens ha pervingut, ampliat per un costat i per la part posterior, degué ser refet o reformat al segle XVI, època a la qual pertanyen les finestres. La finestra central, dissortadament molt malmesa, és renaixentista i deuria presentar una gran riquesa escultòrica. El portal és adovellat, d'un tipus de pedra diferents al de les finestres. Al seu costat hi ha el pou.