Església de Sant Cebrià
(Vilafant - Alt Empordà)

Vilafant - Sant Cebrià (Foto: Eloy Guirao, 2018)

Vilafant - Sant Cebrià (Foto: Albert Esteves, 2011)

Vilafant - Sant Cebrià (Foto: Jacob Casquete (Invarquit-Gencat.cat), 2009)

Vilafant - Sant Cebrià (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1919)

Situació Plaça de l'Església
Església d'origen romànic documentada des de l'any 1119. L'edifici va ser transformat en època de transició del romànic al gòtic, cap a la fi del segle XIII o a començament del XIV, i de nou al segle XVIII, època a la qual pertany la façana i el campanar. Té una sola nau, de planta rectangular, sense absis, coberta amb volta de canó apuntada. Al mur meridional es pot veure la porta antiga, tapiada, d'arc de mig punt adovellat. Encastada al mur hi ha una creu sepulcral amb data de 1400. Al segle XVIII es va ampliar i sobrealçar. De la façana, decorada amb esgrafiats, hi destaca la portada, de tipologia clàssica.