Sant Salvador de Coquells
(Vilanant - Alt Empordà)

Vilanant - Coquells

Vilanant - Coquells (Foto: Albert Esteves, 2011)

Vilanant - Coquells

Situació Camí que surt de la ctra. de Cistella, km 3,5
El lloc de Coquells (Cocollellos) està documentat per primer cop en un document de l'any 966. Al segle XVI hi hagué un priorat denominat Sant Salvador de Cugullells. Posteriorment va esdevenir un simple capella rural i després es va fer servir com a magatzem.

L'edifici consta d'una nau única capçada amb absis semicircular que es comunica amb la nau amb un arc triomfal. La coberta original no s'ha conservat. Observant el mur de migdia es veuen clarament dues fases constructives, amb un aparell ben diferenciat. La part de la capçalera i un tram de la nau, un hi ha un finestra de doble esqueixada. I la resta de la nau, on hi ha la porta adovellada. La primera és plenament romànica, del segle XII. La segona és clarament posterior, potser del segle XIII o XIV.

Al costat de la capella hi ha restes d'un edifici, força malmès. Una mica més enllà hi ha una masia, ara dedicada al turisme rural.