La Torre
(Cabanes - Alt Empordà)

Cabanes - La Torre

Cabanes - La Torre

Cabanes - La Torre

Situació Plaça de la Torre
Del castell de Cabanes en resta només la torre de l'homenatge, un massís bloc cilíndric, dividit en dos pisos coberts amb cúpules, d'uns 16 m d'alçada. Els dos pisos estan comunicats per mitjà d'una obertura a la cúpula, a la qual s'hi accedia amb una escala mòbil. L'entrada exterior està situada al nivell de la segona planta, i és accessible actualment per unes escales de pedra. La porta estava defensada per un matacà, que encara es conserva.

La torre, força ben conservada, està bastida amb carreus ben treballats i disposats en filades molt regulars. Es considera que va ser construïda durant la segona meitat del segle XII. El coronament de la torre, fet amb un aparell molt diferent, sense treballar, deu ser fruit d'una reparació tardana. Actualment és de propietat municipal.