Església de Sant Feliu
(Lladó - Alt Empordà)

Lladó - Església de Sant Feliu, portada (Foto: Albert Esteves, 2011)

Lladó - Església de Sant Feliu, detall carreu

Lladó - Església de Sant Feliu, detall carreu (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça de Sant Feliu
Necessita intervenció urgent
L'església de Sant Feliu va ser la parroquial del poble fins l'any 1929. Tot i que el seu origen és d'època medieval (està documentada des de l'any 1017), l'edifici actual és del segle XVIII. Té una sola nau amb transsepte, capelles laterals i absis exteriorment carrat i poligonal a l'interior. La façana, amb coronament curvilini típicament barroc, destaca pel seu poderós i desproporcionat campanar octogonal, inacabat. La portada, força malmesa, duu la data de 1761. En l'actualitat està sense culte i un estat lamentable d'abandonament.

Al MNAC hi ha un retaule gòtic del segle XIV dedicat a sant Tomàs, i al Museu Episcopal de Vic es conserva un encenser d'època visigòtica procedent d'una sepultura propera a l'església.

Joan Fàbrega ens aporta la següent informació (07/10/2014): Per a la vostra informació, fa 7 anys que s'estan fent intervencions per la millora i conservació de l´església de St.Feliu amb una inversió de més de 500.000 mil euros els últims 7 anys que ha permès assegurar l´imatge del poble de LLadó