Portada de l'església de Santa Maria
(Lladó - Alt Empordà)

Lladó - Església de Santa Maria, detall timpà

Lladó - Església de Santa Maria, detall timpà (Foto: Albert Esteves, 2011)

Lladó - Església de Santa Maria, portada: figures d'animals

Situació Plaça Major
InterèsEspecial interès Interessant
La portada de Santa Maria de Lladó constitueix l'element mes destacat del conjunt arquitectònic. Està composta de sis arquivoltes degradades i totes elles esculpides, amb guardapols, també ornamentat, al perímetre, timpà llis i llinda recta, també llisa. A banda i banda de la porta i dues columnes amb capitells derivats dels corintis, de gran qualitat escultòrica. Les arquivoltes estan decorades amb motius diversos: trenades, ornades amb temes vegetals o florals, cintes entrellaçades o escaquejades i figures d'animals. Se la relaciona amb la portada de Santa Maria de Cistella, també de la fi del segle XII.

El timpà mostra restes de pintura del gòtic tardà (segle XVII), molt malmeses, que degué substituir la pintura romànica original.