Casa Jaume Gustà
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casa Jaume Gustà, detall

Figueres - Casa Jaume Gustà, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorJaume Gustà Bondia (atrib.)
Situació Mestre Falla / Plaça del Sol
Casa entre mitgeres, de planta baixa, pis i golfes. Tot i que la composició de la façana respon als esquemes convencionals, els elements estètics segueixen encara l'estela del Modernisme, malgrat que és un projecte de l'any 1926. Això es fa evident de manera especial a la tribuna, amb arquets trilobulats i fines columnes d'arrel neogòtica combinades amb rajola ceràmica i relleus florals del mateix material. També són modernistes les baranes de forja de les finestres. Un altre element característic de la façana són els esgrafiats, amb motius vegetals, obra d'Emili Blanch Bartolomé.