Museu de l'Empordà
(Figueres - Alt Empordà)

TipusMuseu
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJano Bonaterra Matas
Situació Rambla, 2
Museu creat per l'Ajuntament de Figueres l'any 1946. L'edifici actual, que ocupa el solar del desaparegut Palau del Governador, va ser inaugurat l'any 1971, posteriorment reformat i ampliat. Presenta obres artístiques empordaneses que abasten des de l'antiguitat fins a l'art contemporani. Hi ha obres del Mestre de Cabestany, Josep Ribera, Sorolla Pinazo, a més de nombrosos pintors catalans des del romanticisme fins a la modernitat (Ramon Casas, Martí Alsina, Mir, Marés, Masriera, Gimeno, Sunyer, Tàpies, entre molts altres). També es poden veure capitells romànics procedents de Sant Pere de Rodes.