Casa Albert Terrades (Gran Hotel París)
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casa Terrades, porta carrer Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusHotels i hostals
AutorJuan Martín Cermeño (atrib.)
Situació Sant Pere, 1
Edifici construït l'any 1767 per a Josep Albert Terrades, alçat sobre un tram de la muralla de Figueres. El projecte s'atribueix a l'enginyer Juan Martín Cermeño, aleshores encarregat de les obres del castell de Sant Ferran. Els Terrades en van mantenir la propietat fins als inicis del segle XX, quan va ser transformat en el Gran Hotel París, que va ser durant molts anys el més luxós de Figueres. Entre 1900 i 1931 l'edifici va patir diverses reformes, de la mà dels arquitectes Josep Roca Pinet i Pelai Martínez Paricio. L'any 1982 va esdevenir la seu del Museu del Joguet.