Casa Polí Deseia
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casa Polí Deseia (Foto: Albert Esteves, 2011)

EstilRomanticisme
AutorJosep Roca Bros
Situació Rambla, 15
És un dels edificis destacats de la part alta de la Rambla. Fet construït per Abdó Polí Deseia, projectat per Josep Roca Bros l'any 1864. La façana s'estructura horitzontalment en tres cossos, delimitats pels balcons correguts del primer i el tercer pis. Aquest pis superior és fruit d'una remunta de començament del segle XX, ben integrada a la resta de l'edifici. A la planta baixa s'obren tres grans arcades de mig punt. El cos central, format pel primer i segon pis, remarca els eixos de les obertures amb pilastres esculpides capçades amb capitells jònics.

Els germans Polí Deseia estan documentats com a hostalers des del segle XVIII. Abdó Polí va ser alcalde de Figueres a mitjan segle XIX. Aquesta antiga fonda va ser convertida en hotel a inicis del segle XX (l'Hotel Comerç)