Casa Roger
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casa Roger

Figueres - Casa Roger (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorJosep Azemar Pont
Situació Monturiol, 9
Edifici de l'any 1897 que reflecteix l'estil habitual de l'arquitecte Josep Azemar, que es mou entre l'Historicisme i un Modernisme molt respectuós amb el classicisme compositiu. Així, en aquesta façana veiem una estructura força convencional que només en els detalls ornamentals es fa palesa la seva pertinença al Modernisme. És especialment remarcable la tribuna, de fusteria metàl·lica i vidres policromats, i el tractament del pis superior, a l'estil de les galeries renaixentistes. La casa va ser promoguda pel comercial i banquer Tomàs Roger Larrosa.