Casa Subias Galter
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casa Subias Galter (Foto: Valentí Pons, 2005)

Figueres - Projecte original de la casa Subias Galter

AutorJosep Azemar Pont
Situació Plaça Estació, 9
Edifici en cantonada projectat per Josep Azemar l'any 1910. Per la composició i alguns dels elements ornamentals es pot qualificar de modernista tot i que, com és habitual en aquest arquitecte, es mou dins un estil en general conservador. Aquesta casa es caracteritza per la marcada diferència entre el primer i el segon pis. El pis principal té àmplies obertures remarcades amb balcons i baranes de forja, mentre que el segon pis s'obre amb finestres estretes, a manera de galeria. El coronament, amb pinacles coronats amb ceràmica, és també plenament modernista.

Com es pot veure a la fotografia del projecte, estava prevista una torre de planta circular amb coronament cònic, que no va arribar a construir-se.