La Rambla
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - La Rambla

Figueres - La Rambla (Foto: Albert Esteves, 2011)

Figueres - La Rambla (Foto: Wikimedia Commons, 2006)

Situació Rambla
L'origen de la Rambla data de l'any 1828, quan es va decidir cobrir la riera de Galligans. Cap al darrer terç d'aquell segle moltes famílies de la burgesia local van començar a construir les seves cases en aquest passeig, moltes d'elles reformades dècades després. L'any 1917 l’arquitecte Ricard Giralt Casadesús el va ampliar en enderrocar l'illa de cases que hi havia a la part alta. D'aleshores ençà constitueix l'espai ciutadà més emblemàtic de la ciutat i és, alhora, un conjunt urbanístic de gran interès amb façanes de diferents estils arquitectònic, des del classicisme romàntic fins al racionalisme, passant pel modernisme i el noucentisme.