Castell de Caldes o de Sant Grau
(Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Castell de Caldes

Caldes de Malavella - Castell de Caldes (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer de Sant Grau
Documentat des de l'any 1183 (carta fortum de Calidis), sabem que al segle XIII estava vinculat al castell reial de Llagostera. Va pertànyer a la baronia de Llagostera des de la seva creació, l'any 1245 fins a l'extinció de les senyories. Va ser demolit a la fi del segle XIX.

Es conserva un llenç de muralla i tres torres circulars, restaurades, tal com es pot observar pel tipus d'aparell del coronament. La torre meridional és la més antiga, construïda al segle XII o inicis del XIII, sobre fonaments d'època romana. Entre dues de les torres s'hi va construir un edifici més tardà, que conserva obertures de diferents èpoques.