Església de Sant Esteve
(Vilobí d'Onyar - La Selva)

Vilobí d'Onyar - Església de Sant Esteve, de lluny

Vilobí d'Onyar - Església de Sant Esteve, de lluny (Foto: Albert Esteves, 2012)

Vilobí d'Onyar - Panoràmica general

Vilobí d'Onyar - Panoràmica general (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça de l'Església
Documentada des de l'any 1064 (Sancti Stephani de Villa Albini), era la capella dels castell, al costat del qual es troba emplaçada. Amb el creixement demogràfic del poble, al segle XVIII, es va alçar el temple actual, construït entre 1759 i 1773. D'estil barroc, té una sola nau de planta rectangular, amb capelles laterals i una façana amb coronament corbat mixtilini. La portalada, feta l'any 1772, és d'arc rebaixat, flanquejada per dobles pilastres rectangulars amb capitells jònics i coronada amb un entaulament presidit per la imatge del sant dins una fornícula. El campanar, que no es va enllestir fins l'any 1858, aprofita com a base una de les antigues torres del castell.

El retaule principal és de l'any 1955.