Sant Esteve de Caulès
(Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Sant Esteve de Caulès

Caldes de Malavella - Sant Esteve de Caulès (Foto: Ferran, 2021)

Caldes de Malavella - Sant Esteve de Caulès (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Camí que surt de Santa Seclina
Necessita intervenció urgent
Dalt del turó de Caulès, entre Tossa, Llagostera i Vidreres, hi ha les restes de l'església pre-romànica de Sant Esteve de Caulès Vell, al costat dels vestigis del que fou un poblat anterior al segle X i que es va mantenir actiu fins al XIV. Al costat de l'església hi ha una necròpoli amb sepultures de fossa i de cista.

De l'església, construïda cap a la fi del segle IX aprofitant materials d'una antiga torre romana. Consta d'una petita nau rectangular a la qual li fou afegit posteriorment un absis quadrat. L'aparell és fet amb pedres de llicorella gairebé sense treballar unides amb morter de sorra i calç. la coberta de la nau era de fusta mentre que la de l'absis era una volta de canó, ara esfondrada. Entre la nau i l'absis hi ha un arc triomfal encara ben conservat.

El conjunt medieval va ser excavat per un equip de la Universitat de Barcelona els anys 1971-72. Actualment es troba envaït per la vegetació i en perill d'enrunament.

L'accés és força complicat per la manca d'indicacions.