Can Cuc
(Anglès - La Selva)

Anglès - Can Cuc

Anglès - Can Cuc (Foto: Joan Vidal i Ventosa, arxiu C.E.C., c1934)

Anglès - Can Cuc

Situació Barri del Cuc
Interessant masia situada als afores del poble, que va pertànyer a la família Cuc, nissaga d'eclesiàstics i dignataris, que la va posseir fins al segle XVII. Està documentat Francesc Cuc, mort el 1644, membre destacat de la Inquisició. Dels Cuc va passar als Ribot, fins que a la fi del segle XIX va ser adquirida per la família Burés.

De la casa, reformada a la fi del segle XVI (a l'interior hi ha dates de 1587, 1594 i 1595) en destaca el gran portal adovellat, amb escut a la dovella clau, i les finestres de la planta noble. Les dues laterals són de tipologia gòtica, d'arc conopial lobulat i guardapols motllurat. La més destacada és la central, de tipus renaixentista, amb nervadures capçades amb caparrons i escuts i testes als dos costats de l'ampit. Una d'elles sosté un escut amb el nom de Francesc Cuc. Damunt la llinda veiem un escut amb tres cucs sostingut per dos personatges nus.