Can Planes
(Anglès - La Selva)

Anglès - Can Planes

Anglès - Can Planes (Foto: Albert Esteves)

Anglès - Can Planes

Situació Camí que surt de la catra. de Girona, a la sortida del poble a mà dreta
Masia de grans dimensions, de planta quadrada i teulada quatre vessants, amb una garita en un dels angles. Degué ser construïda al segle XVI, quan la façana principal era l'actual façana de llevant. La finestra principal d'aquesta ala està remarcada amb un guardapols entre petxines. Hi ha una inscripció on hi llegim el nom de Salvador Planes i la data de 1577. L'antiga porta, de llinda monolítica està tapiada. L'actual façana principal va ser reformada al segle XVII. Té un bell portal adovellat i una finestra de llinda recta on hi ha la data de 1647. La doble finestra superior, en canvi, pertany a l'edificació original, ja que hi llegim la data de 1584. Cal destacar també la porta de la tanca, d'arc rebaixat, amb tres pinacles coronats amb gerros.