Escola Bressol Xiroi
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Escola Bressol Xiroi (Foto: Espinet-Ubach, 2011)

TipusEdifici escolar
AutorEspinet - Ubach Arquitectes i Associats
Situació Europa, 41
Aquest edifici s'aixeca sobre un solar petit, sobrer, de forma triangular i, en definitiva, poc lluït, en els terrenys de l'antiga fàbrica Cristalleries Planells, destinats a ser un parc.

Els arquitectes van decidir aprofitar tota la superfície per construir una obra amb dos nivells coberta per un mur cortina de xapa perforada d'alumini d'altura variable. Aquesta façana vol establir relació amb el futur parc mitjançant la combinació de colors vegetals amb la qual s'ha pintat, que recorden la de l'aeroport d'Alguaire -de b720 arquitectes- i que també vol connectar amb un entorn paisatgístic.

El volum resultant amaga la construcció -amb una planta on l'espai més gran i regular és per les aules i la resta, pels patis i serveis diversos- i el protegeix i dinamitza, tamisant la llum solar i aconseguint diversos efectes visuals diürns i nocturns.