Muralla i torres defensives
(Capmany - Alt Empordà)

Capmany - Torre de la muralla (Foto: Albert Esteves, 2012)

Capmany - Matacà defensiu de la muralla

Capmany - Matacà defensiu de la muralla (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer de la Torre - carrer Fort, - plaça del Fort, - Carrer Vilarnadal
InterèsEspecial interès Interessant
El recinte emmuralla de Capmany, molt ben conservat i restaurat, degué ser alçat als segles XIV i XV, probablement sobre fortificacions més antigues. Hi destaquen diverses torres defensives. La situada a l'angle nord-est té planta rectangular, amb carreus cantoners ben tallats i llargues espitlleres. Hi dues torres similars, però de menys alçada, als cantons sud i sud-est, i una torre cilíndrica al tram de llevant, integrada a les cases. També cal destacar la torre semicircular construïda al damunt de l'absis de l'església. Prop seu hi ha una de les antigues portes del recinte i un tram de muralla amb un matacà defensiu.