Ermita de Sant Gervasi
(Vilanova i la Geltrú | Barri de Mar - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sant Sebastià

Vilanova i la Geltrú - Sant Sebastià (Foto: 2009)

Situació Camí de Sant Gervasi
Capella de tipus barroc popular que es troba situada dins el recinte privat del Xalet del Nin, damunt les roques d'Adarró. S'hi veneren sant Gervasi i sant Protasi, advocats contra la pesta. Segons l'historiador Garí i Siumell va ser edificada al segle XVI però la documentació més antiga que l'esmenta és de 1644. L'edifici actual degué ser construït entre 1665 i 1668 (s'ha trobat una pedra gravada amb aquesta darrera data). L'ermita va ser adquirida l'any 1912 per l'advocat vilanoví Joan Ferrer Nin, que la va restaurar i reobrir al culte. L'any 1936 va patir els estralls de la persecució religiosa i l'interior va ser incendiat, només se'n va salvar la imatge de la Immaculada. l'interior es va restaurar l'any 1945.

L'actual família propietària, Díaz Ibáñez, n'ha fet una darrera restauració l'any 2009.
(Informació elaborada en base a l'estudi de Xavier Ferrer Parareda, nét de Ferrer Nin).