Porxada
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d´Empúries - Porxada

Castelló d´Empúries - Porxada (Foto: Albert Esteves, 2008)

Castelló d´Empúries - Porxada (Foto: Alberto González Rovira, 2013)

Situació Plaça de Joan Alsina
Tot i que a vegades es coneix com la Llotja i que alguns autors creuen que podria haver estat una llotja de mercaderies complementària a la Llotja de Mar del carrer dels Homes, el cert és que la funció d'aquest edifici ens és desconeguda. Joan Badia i altres estudiosos pensen que es tracta de les restes de l'Hospital Major, fundat l'any 1252.

Consta de dos rengles de columnes unides amb arcs de mig punt que formen una nau rectangular, amb un altre cos que dóna a la plaça de l'Església, tancat per una façana de portals rectangulars i grans òculs. Modernament s'hi ha afegit una estructura de columnes metàl·liques molt ben integrada al conjunt i que permet ampliar el voladís. La coberta és un embigat pla amb teulada a quatre aigües.

La reforma realitzada per Carles Bosch i Joan Lluís Frigola va rebre el premi FAD d'Arquitectura i d'Interiorisme de l'any 1988.