Casa Ametlla
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d´Empúries - Casa Ametlla, porta antiga (Foto: Albert Esteves, 2012)

Castelló d´Empúries - Casa Ametlla, llinda

Castelló d´Empúries - Casa Ametlla, llinda (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer Caserna / Carrer dels Capellans, 3
El gran casal de la família Ametlla ocupa un solar de grans dimensions, en forma d'ela, amb jardí interior i façanes al carrer dels Capellans i a la plaça Joan Alsina. En aquesta darrera façana s'hi ha reubicat un portal adovellat de punt rodó que a la clau mostra un escut i una inscripció de l'any 1422. Des de la plaça es pot veure la torratxa octogonal. La façana del carrer dels Capellans s'obre amb balcons i un portal de llinda recta, al costat del qual hi ha les restes d'un portal adovellat, ara tapiat. L'acabat de la façana imita un carreuat de pedra. La casa compta amb capella pròpia.

Aquesta casa va ser adquirida per Felip Pastell l'any 1718. Va passar després a les famílies Fluvià i Mas de Xexas, ambdues d'Olot. Actualment és propietat de la família Ametlla. El polític Claudi Ametlla va ser governador civil de Girona i Barcelona i diputat, durant la Segona República.