Antic convent de Santa Magdalena
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d'Empúries - Antic convent de Santa Magdalena

Castelló d'Empúries - Antic convent de Santa Magdalena (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer Calabró, 2
El convent i l'església dels Agustins van ser bastits al segle XVIII després que el seu antic convent, situat extramurs, hagués estat destruït pels francesos el 1655. A la porta d'accés al convent hi ha la data de 1749. El claustre i les antigues dependències conventuals s'han vist molt modificades perquè després de la desamortització van ser convertits en habitatge particular. Actualment formen part d'un conjunt hoteler. Cal destacar la porta, feta amb grans carreus blancs que conformen dues pilastres i una cornisa. Al seu damunt hi ha una fornícula amb una imatge de sant Agustí. De l'església, l'element més significatiu és el campanar, de torre vuitavada, amb gàrgoles al coronament.