Convent de Santa Clara
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d'Empúries - Convent de Santa Clara

Castelló d'Empúries - Convent de Santa Clara (Foto: Albert Esteves, 2012)

Castelló d'Empúries - Convent de Santa Clara (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carrer Carbonar, 2
L'antic convent de les monges clarisses estava situat fora del recinte emmurallat. Va ser destruït pels francesos l'any 1655, com la resta de convents situats extramurs, i es va decidir construir-ne un de nou prop de la basílica de Santa Maria. Va ser inaugurat l'any 16b4, data que podem llegir damunt la fornícula que corona la porta del recinte.

L'edifici conventual, restaurat, s'estructura al voltant d'un claustre, amb galeries d'arc de mig punt. L'església està situada en un dels extrems del conjunt, on emergeix un petit campanar de torre. És 'una sola nau, coberta amb volta de canó.