Can Savarrés
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d´Empúries - Can Savarrés

Castelló d´Empúries - Can Savarrés (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer de la Paborderia, 1 (Castelló Nou)
Masia documentada des del segle XVIII, tot i que el seu origen podria ser del segle anterior. Va ser propietat de la família Fontdevila. D'aquesta va passar, per enllaç matrimonial a la família Caramany (1744). Modernament va ser habilitada com a restaurant.

La casa està formada per diversos cossos adossats. La façana principal, de planta i pis, està centrada per un portal adovellat de punt rodó, damunt del qual hi veiem una finestra d'arc conopial amb les impostes esculpides que, igual que altres obertures emmarcades amb pedra, no sembla original. A una cantonera hi ha una fornícula amb sostre de petxina. Damunt la teulada de la casa emergeix el coronament d'una torre quadrada amb merlets als angles.