Ermita de Sant Jeroni
(Sant Pere de Riudebitlles - Alt Penedès)

Sant Pere de Riudebitlles - Sant Jeroni

Sant Pere de Riudebitlles - Sant Jeroni (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Pere de Riudebitlles - Sant Jeroni (Foto: Pere F. Puigderrajols, 2020)

Situació Camí de Sant Jeroni
Situada dalt d'un turó, prop del poble, va ser construïda l'any 1762 a un lloc on ja hi havia hagut una capella anterior. Al seu costat es va establir el cementiri, l'any 1864. Consta d'una sola nau, amb una capella lateral i un absis poligonal cobert amb volta apuntada. La façana és senzilla, amb una porta rectangular adovellada.

A la llinda d'aquesta porta hi ha l'escut del bisbe auxiliar de Barcelona Joan Miralles, mort l'any 1541 i enterrat a Sant Jeroni de la Murtra*. Cal suposar, per tant, que l'escut procedeix d'una construcció més antiga incorporat a la façana l'any 1762.

*Informació que ens ha fet arribar Pere F. Puigderrajols i Jarque (Institució Catalana de Genealogia i Heràldica)